Chee(r)se kazen Aalter

Dag liefhebber,

Bij kaaswinkel CHEE(R)SE gaan wij voor pure kwaliteit. Wij selecteren voor u de beste kazen uit Frankrijk, Italie, Spanje, Portugal, Zwitserland en België. Wij specialiseren ons vooral in rauw melkse kazen, afkomstig uit alle kaasfamilies vaak voorzien van het kwaliteitslogo van de Europese Unie (AOP of Appelation d’Origine Protégé).

Bij de geiten- en schapen kazen hebben wij soorten zoals St.Maure de Touraine, le pic Rouelle, Pyramide Valencay, St.Saveur, Torta de Oveja, Osseau-Iraty, Tomme chèvre & brebis,…

Bij de witschimmel kaasjes is er nog een onderverdeling.  Zo heb je tripple crème’s zoals een heerlijke Grattepaille uit de regio van de Brie, een verrassende Dôme de Boulogne of een Explorateur. Daarnaast is er nog de meer gekende soort witschimmel  zoal de enige echte Camembert de Normandie, een top Brie de Meaux of Melun, Heerlijkheid van Rumbeke, etc…

Heb je graag kaas met veel smaak dan is de roodkorst kaas voor jou de ideale partner. Deze kazen worden na productie gewassen met een pekel, om de kaas zo meer smaak te geven. Hier zitten enkele gekende kaasjes tussen zoals een Epoisse, Reblochon, Munster, Hèrve, of een iets romigere Langres.

Gelukkig zijn er ook nog zij die graag genieten van een lekker stukje harde kaas.  Ons aanbod hiervan is vrij uitgebreid.  Deze kazen worden vooral gemaakt in de regio van de Alpen of andere bergstreken in Europa.  Enkele kleppers zijn : de lekker zachtsmakende Comte, een doorsmakende Gruyère, een alpenkaas bedekt met bloemen, of een oude Coeur Grand Basque uit Frans Baskenland.

Als laatste type hebben we natuurlijk de blauwshchimmel kaas, hier is niet iedereen fan van. Bij de blauwschimmelkazen kan je nog een onderscheid maken tussen zacht en doorsmakend. De zachtere types zijn kazen zoals Cashel Blue, Achelse blauwe en Gorgonzola.

Mag er wat meer pit in zitten, dan hebben we sterke blauwschimmels zoals een Roquefort, Stilton, Pas de Bleu, Danish blue, etc.

Bij CHEE(R)SE zal u bijna geen kazen vinden met toevoegingen zoals rozijnen, ananas, kruiden, etc, …daar wij volop gaan voor de natuurlijke smaak van de kazen, tenzij deze een echte meerwaarde geven aan de kaas.

Om de kwaliteit van de kazen nog te verbeteren, rijpen we deze zelf verder af om ze op het perfecte moment aan u te kunnen serveren.